Kurczak imbirowo-miodowy
Kurczak imbirowo-miodowy to bardzo smaczne i łatwe w przygotowaniu danie smażone stir-fry. Przygotowany w ten sposób kurczak jest niezwykle delikatny i mięciutki, po prostu rozpływa się w ustach, kontrastując z mocnym smakiem imbirowo-miodowego sosu. Danie podawać z gotowanym ryżem jaśminowym.

Przepis pochodzi z serwisu KuchnieOrientu.pl

Autor przepisu:

Przemek Przesmycki

Składniki kupisz w sklepie internetowym KuchnieOrientu.pl

Data przepisu:

22.11.2024
Servings Prep Time
4osoby 20minut
Passive Time
1godzina
Servings Prep Time
4osoby 20minut
Passive Time
1godzina
Ingredients
Marynata:
Dodatek:
Instructions
  1. Pokrojone mięso włożyć do miseczki, zalać marynatą i wymieszać. Zostawić w chłodnym miejscu na minimum godzinę.
  2. Do rozgrzanego woka wlać 2 łyżki oleju. Gdy zacznie lekko dymić wrzucić 1/2 porcji mięsa i smażyć mieszając przez 2 minuty. Gdy mięso uzyska złoty kolor wyjąć je na talerz. Czynność powtórzyć z drugą partią mięsa. Gdy będzie gotowe dodać uprzednio usmażone mięso, dolać resztki marynaty i wymieszać, chwilę podgrzewać.
  3. Danie gotowe. Podawać gorące z ryżem jaśminowym.