Kurczak chop suey
Ocena ze starego portalu: 4,67 / 6 ocen
Spotkałam się już z niezwykle różnymi przepisami, które miały w nazwie człon chop suey :)) każdy inny – przedstawiam mój ulubiony:)) potrawę robię również z cukinią:) Wspaniale smakują także warzywa przyrządzone w taki sposób:))) Podawać jako element kilkudaniowego posiłku chińskiego lub samodzielnie z ryżem jaśminowym.

Przepis pochodzi z serwisu KuchnieOrientu.pl

Autor przepisu:

Przemek Przesmycki

Składniki kupisz w sklepie internetowym KuchnieOrientu.pl

Data przepisu:

23.11.2024
Servings Prep Time
4osoby 20minut
Passive Time
30
Servings Prep Time
4osoby 20minut
Passive Time
30
Ingredients
  • 2szt. piersi kurczakapodwójnej
  • 2paczki kiełków fasoli mungświeżych lub z zalewy
  • 1szt. cebulipokrojonej w piórka
  • 2łyżki oleju
  • kilka kropel oleju sezamowegodo skropienia
  • 2łyżeczki mąki ziemniaczanejwymieszanej z 1 łyżką wody
Sos:
Marynata:
Dodatek:
Instructions
  1. Kurczaka marynować 20 minut lub dużej. Następnie obsmażyć na oleju.
  2. Dorzucić do niego cebulę, chwilę smażyć, następnie dorzucić kiełki i dodać sos, dusić chwilę, tak aby odrobinę zmiękły.
  3. Skropić olejem sezamowym i zagęścić łyżeczką mąki ziemniaczanej wymieszanej z wodą:)))