Krewetki ostro-kwaśne z makaronem Shirataki to smaczne, dietetyczne danie z niskokalorycznym makaronem. Smażone krewetki w ostro-kwaśnym sosie, którym polewa się chłonący sos makaron Shirataki. Zdrowe, smaczne i błyskawiczne w przygotowaniu.
Prep Time | 10 minut |
Servings |
osoby
|
Ingredients
- 1 paczka makaronu shirataki spagetti
- 250 g krewetek Black Tiger lub innych dużych krewetek, obranych
- 2 ząbki czosnku wyciśnięte
- 2 łyżki oleju do smażenia
Sos:
- 1 łyżka pasty chili z liśćmi bazylii
- 1 łyżka soku z limonki
- 1 szklanka bulionu wykonany wg. przepisu lub z proszku
- 1 łyżeczka mąka kukurydziana
Do przybrania:
- 1 łyżeczka cebuli dymki sam szczypior, posiekany
- 1 łyżeczka świeżego koperku posiekanego
Ingredients
Sos:
Do przybrania:
|
Instructions
- Makaron wyjąć z opakowania, przepłukać pod strumieniem zimnej wody i odcedzić na sitku. Dodatkowo można przelać go wrzątkiem.
- Dodać łyżkę pasty chili, sok z cytryny, wodę i skrobię kukurydzianą. Wymieszać ponownie składniki i jeszcze chwilę gotować do lekkiego zgęstnienia.
Share this Recipe