Prep Time | 45 minut |
Servings |
osób
|
Ingredients
- 1 szklanka ryżu japońskiego ugotowanego wg. przepisu
- 1 szt. filetu rybnego (z białej ryby), ugotowanego
- 3 łyżki mąki pszennej
- 2 łyżki bułki tartej
- 1 łyżeczka świeżego imbiru startego
- 1 ząbek czosnku posiekanego lub wyciśniętego
- 1 łyżeczka sosu rybnego
- szczypta soli do smaku
- 3 łyżki oleju do smażenia
Konfitura chili:
- 1 szt. cytryny (sok i skórka)
- 2 łyżki cukru
- 2 szt. papryczek chili suszonych posiekanych, bez pestek
- 1 łyżeczka oleju sezamowego
Ingredients
Konfitura chili:
|
Instructions
- Przygotować konfiturę mieszając sok z cytryny z cukrem, papryczką i skórką z cytryny. Następnie gotować w rondelku bez przykrycia na małym ogniu. Mieszać od czasu do czasu aż powstanie gęsta masa.
- Dodać mąkę, 1 łyżkę bułki tartej, imbir i czosnek. Doprawić do smaku solą i sosem rybnym. Wszystko starannie wymieszać.
- Formować niewielkie kotleciki, spłaszczając ich kształt.
Share this Recipe