Prep Time | 35 minut |
Passive Time | 2 godziny |
Servings |
osoby
|
Ingredients
- 500 g piersi kurczaka
- 1 szt. papryki czerwonej
- 1 szt. papryki żółtej
Marynata:
- 4 łyżki sosu sojowego
- 1 łyżka oleju sezamowego
- 1 łyżka mirinu
- 1/2 łyżki octu ryżowego
- 1 ząbek czosnku wyciśnięty lub posiekany
- 1 łyżeczka przyprawy 5 smaków
Dodatki:
- 1 łyżka sezamu białego uprażonego na patelni, do posypania szaszłyków
- trochę sosu chili do polania potrawy (opconalnie)
- 1 szklanka ryżu jaśminowego ugotowanego wg. przepisu
Przybory:
Ingredients
Marynata:
Dodatki:
Przybory:
|
Instructions
- Paprykę przekroić, wydrążyć nasiona i pokroić w kwadraty 2 x 2 cm.
- Składniki marynaty zmieszać z sobą i zalać mięso. Odstawić w chłodne miejsce na 2 godziny.
- Patyczki do szaszłyków namoczyć w zimnej wodzie przez przynajmniej godzinę, aby nie przypalały się w trakcie pieczenia.
- Po tym czasie, na patyczki nadziewać kawałki mięsa na przemian z kawałkami papryki.
Share this Recipe