Prep Time | 10 minut |
Servings |
osoby
|
Ingredients
- 1 owoc mango świeży lub z puszki
- 1 łyżka cukru pudru
- 1 łyżka miodu płynnego, w wersji wegańskiej użyć syropu klonowego
- szczypta kardamonu zielonego zmielonego w moździerzu
- 1 łyżeczka soku z limonki
- 1 puszka mleka kokosowego (400ml)
- 1 szklanka wody chłodnej, przegotowanej
- kostki lodu
Do dekoracji:
- ziarenka granatu (opcjonalnie)
Ingredients
Do dekoracji:
|
Instructions
- Pokroić owoc na kawałki, wrzucić do wysokiego naczynia, dodać cukier, miód, kardamon, sok z limonki i zmiksować przy pomocy blendera.
- Wlać mleko kokosowe, wodę i dodać kostki lodu. Miksować jeszcze przez chwilę do uzyskania puszystej konsystencji.
Share this Recipe