Kochujang (gochujang) koreańska pasta z chilli i soi
Ocena ze starego portalu: 5.00 / 3 oceny
Kochujang to pikantna pasta ze sfermentowanej soi i ostrej papryki. Jest to jeden z podstawowych składników w kuchni koreańskiej stosowany do sosów, marynat itp. Przepis ten bazuje na podanym na stronie hannaone.com. Substytut wychodzi w smaku bardzo podobnie do oryginalnej pasty, która w Polsce jest ciężko osiągalna i droga.

Przepis pochodzi z serwisu KuchnieOrientu.pl

Autor przepisu:

Przemek Przesmycki

Składniki kupisz w sklepie internetowym KuchnieOrientu.pl

Data przepisu:

23.11.2024
Prep Time
10minut
Passive Time
1godzina
Prep Time
10minut
Passive Time
1godzina
Ingredients
Instructions
  1. Wymieszać dokładnie wszystkie składniki poza olejem sezamowym, aby powstała dość gęsta pasta. Odstawić na 1h.
  2. Następnie dodać olej sezamowy i wodę w ilości takiej, aby uzyskać pastę o konsystencji musztardy. Przechowywać w lodówce.