Przejdź do treści

Kitsune udon – lisi makaron / Przepis internauty

Wersja do druku:

Wydrukuj przepis
Kitsune udon - lisi makaron / Przepis internauty
Ocena ze starego portalu: 4,50 / 4 oceny
Nazwa potrawy nawiązuje do lisów, które według japońskich legend lubią smażony tofu. Przepis łączy tendencje wegetariańskiej kuchni buddyjskiej z użyciem makaronu udon.
Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Servings
osoby
Ingredients
Servings
osoby
Ingredients
Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Instructions
  1. Pokroić tofu w trójkąty, podgrzać z makaronem wkładając na kilkadziesiąt sekund do wrzątku.
  2. Dashi zagotować z sake, mirinem i sosem sojowym (pod sam koniec gotowania dodać krążki pora).
  3. W miseczce ułożyć porcję makaronu i tofu, zalać bulionem, posypać kiełkami.
Share this Recipe