Kimchi z rzodkwi
Ocena ze starego portalu: 5,00 / 6 ocen
Bardzo popularna odmiana kimchi z białej rzodkwi, często wykonuje się łącznie z kimchi z kapusty pekińskiej. Kimchi to koreańska fermentowana jarzynka, zazwyczaj bardzo ostra, którą jada się praktycznie do wszystkich posiłków, także na śniadanie:).

Przepis pochodzi z serwisu KuchnieOrientu.pl

Autor przepisu:

Przemek Przesmycki

Składniki kupisz w sklepie internetowym KuchnieOrientu.pl

Data przepisu:

21.11.2024
Prep Time
15minut
Passive Time
5-7dni (fermentowanie)
Prep Time
15minut
Passive Time
5-7dni (fermentowanie)
Ingredients
  • 1szt. białej rzodkwipociętej w kostkę
Pasta chili:
Instructions
  1. Wymieszać gochugaru z ok. 4 łyżkami solanki (pasta powinna być dosyć gęsta). Wymieszać pastę z rzodkwią.
  2. Położyć kawałki rzodkwi do garnka przykryć talerzem i przycisnąć (jeżeli robimy kimchi z kapusty rzodkiew kładziemy na wierzchu kapusty). Po 5-7 dniach kim-chi jest gotowa.