Przejdź do treści

Kimchi z rzodkwi

Wersja do druku:

Wydrukuj przepis
Kimchi z rzodkwi
Ocena ze starego portalu: 5,00 / 6 ocen
Bardzo popularna odmiana kimchi z białej rzodkwi, często wykonuje się łącznie z kimchi z kapusty pekińskiej. Kimchi to koreańska fermentowana jarzynka, zazwyczaj bardzo ostra, którą jada się praktycznie do wszystkich posiłków, także na śniadanie:).
Votes: 1
Rating: 5
You:
Rate this recipe!
Prep Time 15 minut
Passive Time 5-7 dni (fermentowanie)
Servings
Ingredients
  • 1 szt. białej rzodkwi pociętej w kostkę
Pasta chili:
Prep Time 15 minut
Passive Time 5-7 dni (fermentowanie)
Servings
Ingredients
  • 1 szt. białej rzodkwi pociętej w kostkę
Pasta chili:
Votes: 1
Rating: 5
You:
Rate this recipe!
Instructions
  1. Wymieszać gochugaru z ok. 4 łyżkami solanki (pasta powinna być dosyć gęsta). Wymieszać pastę z rzodkwią.
  2. Położyć kawałki rzodkwi do garnka przykryć talerzem i przycisnąć (jeżeli robimy kimchi z kapusty rzodkiew kładziemy na wierzchu kapusty). Po 5-7 dniach kim-chi jest gotowa.
Share this Recipe