Kimchi z nadziewanych ogórków
Ocena ze starego portalu: 4,67 / 9 ocen
Kolejny przepis na koreańskie kimchi, tym razem z ogórków. To kimchi fermentuje dużo szybciej bo już po 1 dniu jest gotowe do jedzenia. Równie ostre i chyba jeszcze lepsze od kapuścianego. Może być stosowane jako dodatek do każdego dania. To kim-chi trzeba zjeść w ciągu 1 tygodnia, ponieważ potem ogórki rozmiękają i nie są za dobre.

Przepis pochodzi z serwisu KuchnieOrientu.pl

Autor przepisu:

Przemek Przesmycki

Składniki kupisz w sklepie internetowym KuchnieOrientu.pl

Data przepisu:

23.11.2024
Prep Time
1godzina
Passive Time
1dzień
Prep Time
1godzina
Passive Time
1dzień
Ingredients
  • 3szt. zielonego ogórkadługiego
  • 5łyżek soli
Nadzienie:
Instructions
  1. Pociąć ogórki w 6 cm kawałki i zrobić głębokie nacięcie wzdłuż każdego kawałka ale nie do końca tak żeby kawałek pozostał w całości.
  2. Posypać ogórki solą, odstawić na kilka godzin.
  3. Połączyć składniki nadzienia. Dokładnie wymieszać.
  4. Przy pomocy łyżeczki lub pałeczek włożyć trochę nadzienia do nacięć.
  5. Położyć ogórki w misce przykryć każdy pozostałym nadzieniem. Odstawić do chłodnego zacienionego miejsca na 1 dzień.
  6. Gotowe kim-chi z ogórków powinno zostać zjedzone w przeciągu 1 tygodnia kiedy jest jeszcze chrupkie.