Kimchi z nadziewanych ogórków Kimchi Oisobagi to kolejna odmiana kimchi, tym razem z krótkich zielonych ogórków. Ten rodzaj kimchi nie wymaga długiego kiszenia. Można serwować je tego samego dnia ale lepsze i bardziej pikantne będzie w dniu następnym. W wersji wegetariańskiej / wegańskiej sos rybny należy zastąpić sosem sojowym.
Prep Time | 1,5 godziny |
Passive Time | 1 dzień |
Servings |
osób
|
Ingredients
- 7-8 szt. zielonego ogórka (odmiana krótka)
- 1 szt. marchewki
- 2 szt. cebuli dymki cebulki wraz ze szczypiorem
- 3 zabki czosnku
- 2 łyżki sezamu białego
- 2 łyżki miodu płynnego, w wersji wegańskiej zastąpić syropem klonowym
- 1-2 łyżki koreańskiej papryki chili gochugaru
- 1 łyżka sosu rybnego w wersji wege zastąpić sosem sojowym
- 1 łyżka oleju sezamowego
- garść soli
Ingredients
|
Instructions
Share this Recipe