Przejdź do treści

Kimchi z nadziewanych ogórków Kimchi Oisobagi

Wersja do druku:

Wydrukuj przepis
Kimchi z nadziewanych ogórków Kimchi Oisobagi
Kimchi z nadziewanych ogórków Kimchi Oisobagi to kolejna odmiana kimchi, tym razem z krótkich zielonych ogórków. Ten rodzaj kimchi nie wymaga długiego kiszenia. Można serwować je tego samego dnia ale lepsze i bardziej pikantne będzie w dniu następnym. W wersji wegetariańskiej / wegańskiej sos rybny należy zastąpić sosem sojowym.
Votes: 2
Rating: 5
You:
Rate this recipe!
Prep Time 1,5 godziny
Passive Time 1 dzień
Servings
osób
Ingredients
Prep Time 1,5 godziny
Passive Time 1 dzień
Servings
osób
Ingredients
Votes: 2
Rating: 5
You:
Rate this recipe!
Instructions
  1. Obieramy marchewkę, ogórki pozostawiamy ze skórką.
    Kimchi z nadziewanych ogórków Kimchi Oisobagi
  2. Ogórki kroimy na pół i nacinamy każdy kawałek na cztery części uważając aby nie przekroić do końca.
    Kimchi z nadziewanych ogórków Kimchi Oisobagi
  3. Wkładamy ogórki do miski i przesypujemy starannie solą. Odstawiamy na minimum godzinę.
    Kimchi z nadziewanych ogórków Kimchi Oisobagi
  4. W tym czasie kroimy marchewkę w słupki i dymkę w centymetrowe kawałki. Rozgniatamy czosnek i siekamy.
    Kimchi z nadziewanych ogórków Kimchi Oisobagi
  5. Wrzucamy warzywa do drugiej miski, wlewamy sos rybny, miód, olej sezamowy, dodajemy płatki chilli i wsypujemy ziarno sezamu.
    Kimchi z nadziewanych ogórków Kimchi Oisobagi
  6. Zakładamy rękawiczki gumowe i mieszamy ręką dokładnie składniki nadzienia. Płuczemy ogórki w zimnej wodzie i po odsączeniu nadziewamy każdy kawałek ogórka farszem.
    Kimchi z nadziewanych ogórków Kimchi Oisobagi
  7. Układamy tak przygotowane porcje w szklanym słoju i odstawiamy na co najmniej godzinę, ale kimchi lepsze będzie następnego dnia.
    Kimchi z nadziewanych ogórków Kimchi Oisobagi`
Share this Recipe