Przejdź do treści

Kimchi z nadziewanych ogórków

Wersja do druku:

Wydrukuj przepis
Kimchi z nadziewanych ogórków
Ocena ze starego portalu: 4,67 / 9 ocen
Kolejny przepis na koreańskie kimchi, tym razem z ogórków. To kimchi fermentuje dużo szybciej bo już po 1 dniu jest gotowe do jedzenia. Równie ostre i chyba jeszcze lepsze od kapuścianego. Może być stosowane jako dodatek do każdego dania. To kim-chi trzeba zjeść w ciągu 1 tygodnia, ponieważ potem ogórki rozmiękają i nie są za dobre.
Votes: 3
Rating: 5
You:
Rate this recipe!
Prep Time 1 godzina
Passive Time 1 dzień
Servings
Ingredients
  • 3 szt. zielonego ogórka długiego
  • 5 łyżek soli
Nadzienie:
Prep Time 1 godzina
Passive Time 1 dzień
Servings
Ingredients
  • 3 szt. zielonego ogórka długiego
  • 5 łyżek soli
Nadzienie:
Votes: 3
Rating: 5
You:
Rate this recipe!
Instructions
  1. Pociąć ogórki w 6 cm kawałki i zrobić głębokie nacięcie wzdłuż każdego kawałka ale nie do końca tak żeby kawałek pozostał w całości.
  2. Posypać ogórki solą, odstawić na kilka godzin.
  3. Połączyć składniki nadzienia. Dokładnie wymieszać.
  4. Przy pomocy łyżeczki lub pałeczek włożyć trochę nadzienia do nacięć.
  5. Położyć ogórki w misce przykryć każdy pozostałym nadzieniem. Odstawić do chłodnego zacienionego miejsca na 1 dzień.
  6. Gotowe kim-chi z ogórków powinno zostać zjedzone w przeciągu 1 tygodnia kiedy jest jeszcze chrupkie.
Share this Recipe