Kimchi nachos (by Magda Klimczak)
Kimchi nachos to fantazyjna przekąska będąca połączeniem kuchni koreańskiej i meksykańskiej. Chrupiące meksykańskie nachos zapieczone z kimchi, awokado i serem cheddar. Do tego wszystkiego okraszone cebulą dymką oraz koreańskimi dodatkami papryką gochugaru i chrupiącymi wodorostami Kim Nori. To wszystko razem daje wspaniałą chrupiąca przekąskę z najlepszymi koreańskimi smakami.

Przepis pochodzi z serwisu KuchnieOrientu.pl

Autor przepisu:

Przemek Przesmycki

Składniki kupisz w sklepie internetowym KuchnieOrientu.pl

Data przepisu:

24.11.2024
Servings Prep Time
2osoby 15minut
Servings Prep Time
2osoby 15minut
Ingredients
Instructions
  1. Rozgrzewamy piekarnik do 180°C. Wykładamy nachos w naczyniu żaroodpornym, na chipsy wykładamy równą warstwę kimchi, kawałki awokado, posypujemy serem i zapiekamy 5-7 minut.
  2. Zapieczone nachos posypujemy papryką gochugaru, dymką i pociętymi chrupiącymi glonami.