Ocena ze starego portalu: 5,00 / 3 oceny
Oto danie, którego nauczyła mnie moja dziewczyna 🙂 Dodam że jest Chinką, także nie ma mowy o 'podrabianych' chińskich daniach (o większości tego co w Polsce się uważa za 'chińskie' nie słyszała). Danie genialne w swojej prostocie.
Oto danie, którego nauczyła mnie moja dziewczyna 🙂 Dodam że jest Chinką, także nie ma mowy o 'podrabianych' chińskich daniach (o większości tego co w Polsce się uważa za 'chińskie' nie słyszała). Danie genialne w swojej prostocie.
Prep Time | 30 minut |
Servings |
osoby
|
Ingredients
- 1 szt. kalafiora
- trochę oleju do smażenia
- 250 g mięsa może być wieprzowe, wołowe, lub kiełbasa (dziś wypróbowałem), ogólnie co jest akurat w lodówce
- sporo sosu sojowego można użyć także sos sojowy ciemny
Ingredients
|
|
Instructions
- Ważne jest, żeby garnek był dość szeroki 🙂 Rozgrzewamy olej w garnku (nie musi być go dużo) wrzucamy kalafior - oczywiście odpowiednio go rozdrabniamy - dzielimy osobno te ' kwiatki ' oraz mięso.
- Można przyprawić wg upodobań. Smażymy kilka min (7-10) dodajemy dość sporo sosu sojowego, wszystko mieszamy, po 30 s. dolewamy odrobinę wrzącej wody (tak żeby było jej trochę na dnie. Przykrywamy garnek i gotuje to nam się ładnie na parze 🙂
- Kiedy kalafior już jest miękki można konsumować. Naprawdę polecam bardzo proste i jednogarnkowe danie.
Share this Recipe