Ocena ze starego portalu: 4,67 / 3 oceny
Danie z kaczki dosyć specyficzne ponieważ mięso przyprawione jest pieprzem syczuańskim. Jeżeli nie masz pieprzu syczuańskiego to lepiej odpuść do momentu, aż go kupisz, ponieważ danie straci cały charakter. Pamiętaj, że kaczka ma być serwowana na kiełkach, w żadnym wypadku nie mieszaj obu elementów. Podawać jako element kilkudaniowego posiłku chińskiego lub samodzielnie z ryżem jaśminowym lub makaronem mie.
Danie z kaczki dosyć specyficzne ponieważ mięso przyprawione jest pieprzem syczuańskim. Jeżeli nie masz pieprzu syczuańskiego to lepiej odpuść do momentu, aż go kupisz, ponieważ danie straci cały charakter. Pamiętaj, że kaczka ma być serwowana na kiełkach, w żadnym wypadku nie mieszaj obu elementów. Podawać jako element kilkudaniowego posiłku chińskiego lub samodzielnie z ryżem jaśminowym lub makaronem mie.
Prep Time | 30 minut |
Servings |
osoby
|
Ingredients
- 1 szt. piersi kaczki ok. 250g
- 250 g fasoli mung
- 4 łyżki oleju do smażenia
- 1 łyżeczka pieprzu syczuańskiego
Sos:
- 1 łyżka mąka kukurydziana
- 3 łyżki sosu ostrygowego
- 3 łyżki wina ryżowego
- 3 łyżki wody
- 1/2 łyżeczki pieprzu
- 1/4 łyżeczki soli
Dodatek:
- kilka miseczek ryżu jaśminowego ugotowanego lub
- kilka porcji makaronu mie ugotowanego lub usmażonego
Ingredients
Sos:
Dodatek:
|
Instructions
- Wymieszać składniki na sos.
Share this Recipe