Przejdź do treści

Jagnięcina z cebulą i sezamem po mongolsku

Wersja do druku:

Wydrukuj przepis
Jagnięcina z cebulą i sezamem po mongolsku
Ocena ze starego portalu: 4,8 / 5 ocen
Jagnięcina z cebulą i sezamem po mongolsku to bardzo smaczna i łatwa do wykonania potrawa. Do jej wykonania można użyć dowolnego mięsa jagnięcego, ja osobiście użyłem polędwicy (combra). Podawać jako element kilkudaniowego posiłku chińskiego lub samodzielnie z ryżem jaśminowym.
Votes: 1
Rating: 5
You:
Rate this recipe!
Prep Time 30 minut
Passive Time 1 godzina
Servings
osoby
Ingredients
Marynata:
Dodatek:
Prep Time 30 minut
Passive Time 1 godzina
Servings
osoby
Ingredients
Marynata:
Dodatek:
Votes: 1
Rating: 5
You:
Rate this recipe!
Instructions
  1. Pociąć jagnięcinę w cienkie plasterki a następnie w paski. Wymieszać z marynatą, odstawić na 1 godz.
    Jagnięcina z cebulą i sezamem po mongolsku
  2. W woku rozgrzać 1 łyżkę oleju, mieszając przesmażyć cebulę ok. 1 min. Wyjąć na talerz.
    Jagnięcina z cebulą i sezamem po mongolsku
  3. Ponownie rozgrzać 2 łyżki oleju, smażyć mieszając mięso ok. 2 min.
    Jagnięcina z cebulą i sezamem po mongolsku
  4. Dodać cebulę, sezam, wymieszać i podawać gotowe danie.
    Jagnięcina z cebulą i sezamem po mongolsku
Share this Recipe