Przejdź do treści

Grilowane skrzydełka kurczaka w sosie hoisin

Wersja do druku:

Wydrukuj przepis
Grilowane skrzydełka kurczaka w sosie hoisin
Ocena ze starego portalu: 4,5 / 4 oceny
Pierwsza potrawa wykonana na moim nowym grillu elektrycznym. Podawać jako jedno z dań grillowego przyjęcia lub jako element kilkudaniowego posiłku chińskiego.
Votes: 1
Rating: 5
You:
Rate this recipe!
Prep Time 30 minut
Passive Time 30 minut
Servings
osoby
Ingredients
  • 6 szt. skrzydełek kurczaka około 1/2 kg
  • 1 łyżka miodu
  • 2 łyżka sosu hoisin
  • 1 łyżka wody ciepłej
  • 1/4 łyżeczki soli
  • szczypta pieprzu
  • 1 ząbek czosnku wyciśnięty
  • 1 łyżeczka cebulki dymki sam szczypior drobno posiekany
  • plasterek świeżego imbiru drobno posiekany
Prep Time 30 minut
Passive Time 30 minut
Servings
osoby
Ingredients
  • 6 szt. skrzydełek kurczaka około 1/2 kg
  • 1 łyżka miodu
  • 2 łyżka sosu hoisin
  • 1 łyżka wody ciepłej
  • 1/4 łyżeczki soli
  • szczypta pieprzu
  • 1 ząbek czosnku wyciśnięty
  • 1 łyżeczka cebulki dymki sam szczypior drobno posiekany
  • plasterek świeżego imbiru drobno posiekany
Votes: 1
Rating: 5
You:
Rate this recipe!
Instructions
  1. Pociąć skrzydełka na 3 części (najpierw nadłamać w stawach), końcówki odrzucić.
  2. Wymieszać składniki marynaty i marynować skrzydełka min 30 min (im dłużej zostawisz skrzydełka tym lepiej -najlepiej na całą noc).
  3. Grilować skrzydełka na średnim żarze (na obrzeżu grila, na grilu elektrycznym z regulacją - poz. medium) ok. 20 min, od czasu do czasu obracając i polewając pozostałą marynatą. Podawać jako przystawkę.
Share this Recipe