Ocena ze starego portalu: 5,00 / 10 ocen
Pierwsze główne danie kuchni koreańskiej na mojej stronie. Tradycyjne koreańskie danie jednak łagodne w smaku (kuchnia koreańska jest bardzo ostra). Jeżeli nie mamy grilla elektrycznego, a jest poza sezonem grillowym, danie to można przygotować na patelni teflonowej bez dodatku tłuszczu (kładziemy mięso na patelni i smażymy na niewielkim ogniu, następnie przekładamy na drugą stronę). Serwować z gotowanym ryżem japońskim i kimchi.
Pierwsze główne danie kuchni koreańskiej na mojej stronie. Tradycyjne koreańskie danie jednak łagodne w smaku (kuchnia koreańska jest bardzo ostra). Jeżeli nie mamy grilla elektrycznego, a jest poza sezonem grillowym, danie to można przygotować na patelni teflonowej bez dodatku tłuszczu (kładziemy mięso na patelni i smażymy na niewielkim ogniu, następnie przekładamy na drugą stronę). Serwować z gotowanym ryżem japońskim i kimchi.
Prep Time | 30 minut |
Passive Time | 20 minut |
Servings |
osoby
|
Ingredients
- 500 g polędwicy wołowej
Marynata:
- 6 łyżek sosu sojowego
- 2 łyżki wina ryżowego
- 1 łyżka oleju sezamowego
- 3 łyzki cukru
- 2 szt. cebuli dymki posiekanej
- 4 ząbki czosnku wyciśniętego
- 1/2 łyżeczki glutaminianu sodu (opcjonalnie)
- szczypta pieprzu
Dodatki;
- kilka porcji ryżu japońskiego ugotowanego
- porcja kimchi
Ingredients
Marynata:
Dodatki;
|
Instructions
- Grillować mięso kilka minut na grillu lub na patelni. Serwować z ryżem kleistym i kim-chi. Zobacz przepis na kimchi z kapusty.
Share this Recipe