Grillowana kiełbaska po chińsku
Ocena ze starego portalu: 5,00 / 6 ocen
To danie to oczywiście żart. Polska kiełbasa w chińskiej marynacie, ale smakuje super. Mniam. Tym daniem można zaskoczyć znajomych na spotkaniu grillowym.

Przepis pochodzi z serwisu KuchnieOrientu.pl

Autor przepisu:

Przemek Przesmycki

Składniki kupisz w sklepie internetowym KuchnieOrientu.pl

Data przepisu:

24.11.2024
Servings Prep Time
1osoba 15minut
Passive Time
30minut
Servings Prep Time
1osoba 15minut
Passive Time
30minut
Ingredients
  • 1szt. kiełbasa wieprzowa
  • 1szt. cebuli
Marynata:
Instructions
  1. Kiełbaskę przeciąć wzdłuż a następnie każdą połówkę na dwie części (zdj. 1). Po stronie ze skórką, naciąć wzdłuż każdy kawałek (będą lepiej wchłaniały marynatę).
  2. Wymieszać składniki marynaty, polać nią kiełbaskę, odstawić na min. 30 min (można też marynować całą noc, wtedy kiełbaska będzie mocno przesycona marynatą).
  3. Cebulę pociąć w półplasterki.
  4. Grilować kiełbaskę i cebulę na średnim żarze obracając od czasu do czasu, aż będą ładnie przyrumienione (ok. 5-8 min). Gotowe.