Prep Time | 1 godzina |
Servings |
osoby
|
Ingredients
- 10 liści kapusty pekińskiej
- 200 g piersi kurczaka pokrojonej w drobną kostkę
- 3 szt. grzybów shitake pokrojonych w drobna kostkę
- 1/4 szt. papryki czerwonej pokrojonej w drobną kostkę
- 1/2 szt. cebuli pokrojonej w drobną kostkę
- 3 ząbki czosnku wyciśnięte lub posiekane
- 1 szt. marchewki startej na grubej tarce
- 2 cm świeżego imbiru startego na tarce lub posiekanego
- 2 łyżki orzeszków ziemnych uprażonych na suchej patelni i posiekanych
- 2 łyżki natki pietruszki pokrojone w spore kawałki
- 1 łyżeczka przyprawy 5 smaków
- 2 łyżki sosu sojowego
- 2 łyżki oleju sezamowego
- 1 szt. jajka roztrzepanego
- 2 łyżki oleju do smażenia
Dodatki:
- 1 1/2 szklanki ryżu brązowego ugotowanego wg. przepisu
- sos chili
- słodki sos chili
- sos śliwkowy
- sos hoisin
Ingredients
Dodatki:
|
Instructions
- Liście kapusty pekińskiej zalać wrzątkiem, po 2 minutach wyjąć z wody i osuszyć na papierowym ręczniku.
- Pokroić wszystkie składniki, grzyby przed pocięciem namoczyć przez 10 minut w gorącej wodzie, marchew zetrzeć na tarce.
Share this Recipe