Frytowane kostki rybne
Ocena ze starego portalu: 4,33 / 3 oceny
Podawać jako przekąskę lub element kilkudaniowego posiłku chińskiego.

Przepis pochodzi z serwisu KuchnieOrientu.pl

Autor przepisu:

Przemek Przesmycki

Składniki kupisz w sklepie internetowym KuchnieOrientu.pl

Data przepisu:

21.11.2024
Servings Prep Time
3osoby 30minut
Servings Prep Time
3osoby 30minut
Ingredients
Ciasto:
Sos do maczania:
Instructions
  1. Rybę pokroić w 2cm kostkę
  2. Składniki ciasta wymieszać.
  3. Połączyć składniki sosu.
  4. Kawałki ryby zanurzać w cieście i smażyć w głębokim oleju aż zrobią się jasnobrązowe.
  5. Wyjąć i osączyć z tłuszczu.
  6. Krótko przed serwowaniem wszystkie kostki smażyć jeszcze raz na złoto-brązowy kolor. Ponownie osączyć z tłuszczu. Podawać jako przekąskę z sosem do maczania.