Przejdź do treści

Frytowane kostki rybne

Wersja do druku:

Wydrukuj przepis
Frytowane kostki rybne
Ocena ze starego portalu: 4,33 / 3 oceny
Podawać jako przekąskę lub element kilkudaniowego posiłku chińskiego.
Votes: 1
Rating: 5
You:
Rate this recipe!
Prep Time 30 minut
Servings
osoby
Ingredients
Ciasto:
Sos do maczania:
Prep Time 30 minut
Servings
osoby
Ingredients
Ciasto:
Sos do maczania:
Votes: 1
Rating: 5
You:
Rate this recipe!
Instructions
  1. Rybę pokroić w 2cm kostkę
  2. Składniki ciasta wymieszać.
  3. Połączyć składniki sosu.
  4. Kawałki ryby zanurzać w cieście i smażyć w głębokim oleju aż zrobią się jasnobrązowe.
  5. Wyjąć i osączyć z tłuszczu.
  6. Krótko przed serwowaniem wszystkie kostki smażyć jeszcze raz na złoto-brązowy kolor. Ponownie osączyć z tłuszczu. Podawać jako przekąskę z sosem do maczania.
Share this Recipe