Przejdź do treści

Fasolka smażona z czosnkiem i dymką

Wersja do druku:

Wydrukuj przepis
Fasolka smażona z czosnkiem i dymką
Ocena ze starego portalu: 5,00 / 6 ocen
Danie to zawsze przygotowuje moja żona. Moje ulubione danie warzywne. Polecam. Podawać jako dodatek do dania głównego lub jako element kilkudaniowego posiłku chińskiego.
Votes: 2
Rating: 5
You:
Rate this recipe!
Prep Time 45 minut
Servings
osoby
Ingredients
  • 500 g zielonej fasolki
  • 1 szklanka bulionu drobiowego lub warzywnego
  • 3 łyżki masła lub margaryny
  • 3 szt. cebuli dymki posiekanej
  • 5 ząbków czosnku wyciśniętych
Sos:
Prep Time 45 minut
Servings
osoby
Ingredients
  • 500 g zielonej fasolki
  • 1 szklanka bulionu drobiowego lub warzywnego
  • 3 łyżki masła lub margaryny
  • 3 szt. cebuli dymki posiekanej
  • 5 ząbków czosnku wyciśniętych
Sos:
Votes: 2
Rating: 5
You:
Rate this recipe!
Instructions
  1. Obciąć końcówki strąków fasolki i poprzecinać na pół.
  2. Zagotować bulion, włożyć fasolkę i gotować od czasu do czasu mieszając, tak długo aż płyn całkowicie wyparuje.
  3. Na patelni rozgrzać masło, dodać dymkę i czosnek smażyć 30 sek. Dodać fasolkę dokładnie wymieszać, smażyć kolejne 30 sek. Wlać sos, wymieszać, smażyć jeszcze chwilę. Danie gotowe.
Share this Recipe