Czerwone curry z krewetkami
Czerwone curry z krewetkami to super łatwe do przygotowania i bardzo smaczne tajskie curry z krewetek. Ostrość regulujemy ilością czerwonej pasty curry od 1 do 3 łyżek. Podajemy z ryżem jaśminowym.

Przepis pochodzi z serwisu KuchnieOrientu.pl

Autor przepisu:

Przemek Przesmycki

Składniki kupisz w sklepie internetowym KuchnieOrientu.pl

Data przepisu:

25.11.2024
Servings Prep Time
2osoby 10minut
Passive Time
30minut moczenie grzybów
Servings Prep Time
2osoby 10minut
Passive Time
30minut moczenie grzybów
Ingredients
Dodatek:
Instructions
  1. Grzyby pokroić w wąskie paski.
  2. Krewetki podsmażyć na połowie masła. Wyjąć z woka na talerz.
  3. Włożyć resztę masła, dolać olej i rozgrzać. Wrzucić czosnek, papryczkę i grzyby i chwilę podsmażać. Dodać pastę curry, wymieszać.
  4. Mleko kokosowe i jogurt wlać do woka, dobrze rozmieszać
  5. Wsypać trawę cytrynową w proszku, doprawić solą i pieprzem i dołożyć krewetki.
  6. Zagotować, podawać posypane listkami kolendry z dodatkiem gotowanego ryżu jaśminowego.