Prep Time | 25 minut |
Servings |
osoby
|
Ingredients
- 2 szt. cukini pokrojonej w plasterki lub półplasterki o grubości 5 mm
- 1 ząbek czosnku wyciśnięty lub posiekany
- 2 łyżeczki świeżego imbiru startego na tarce
- 1 szt. papryczki chili suszonej posiekanej, bez pestek
- 2 łyżki oleju do smażenia
- 1 łyżka sezamu białego uprażony na patelni, do posypania
Sos:
- 1 łyżeczka mąka kukurydziana
- 2 łyżki octu ryżowego
- 2 łyżeczki cukru
- 2 łyżeczki sosu sojowego jasnego
- 1 łyżeczka oleju sezamowego
Ingredients
Sos:
|
Instructions
- Pokrojoną cukinię wrzucić do dużej miski, dodać czosnek, imbir i chilli. Dokładnie wymieszać i odstawić.
- W małej miseczce wymieszać składniki sosu.
Share this Recipe