Przejdź do treści

Cukinia smażona słodko-kwaśna

Wersja do druku:

Wydrukuj przepis
Cukinia smażona słodko-kwaśna
Cukinia smażona słodko-kwaśna w lekko pikantnym sosie to chińskie danie wegetariańskie. Podaje się jako ciepło jako warzywny dodatek do dania głównego lub jako element kilkudaniowego posiłku chińskiego.
Votes: 1
Rating: 5
You:
Rate this recipe!
Prep Time 25 minut
Servings
osoby
Ingredients
Sos:
Prep Time 25 minut
Servings
osoby
Ingredients
Sos:
Votes: 1
Rating: 5
You:
Rate this recipe!
Instructions
  1. Pokrojoną cukinię wrzucić do dużej miski, dodać czosnek, imbir i chilli. Dokładnie wymieszać i odstawić.
  2. W małej miseczce wymieszać składniki sosu.
  3. W woku rozgrzać 2 łyżki oleju. Wrzucić cukinię i smażyć delikatnie mieszając przez 10 minut.
    Cukinia smażona słodko-kwaśna
  4. Dodać sos, wymieszać, zagotować i gotować jeszcze przez kilkanaście sekund do zgęstnienia. Przed podaniem danie można posypać ziarnem sezamu.
Share this Recipe