Prep Time | 30 minut |
Servings |
osoby
|
Ingredients
- 5 szt. jajek
- 150 g cukru
- 80 g miodu
- 80 g mąki pszennej
- 3 łyżeczki proszku do pieczenia
- 2 łyżki cukru pudru do posypania
Ingredients
|
|
Instructions
- Rozgrzej piekarnik do temperatury 180°C.
- Wbij jajka do salaterki, ubij mikserem, dodając stopniowo cukier i miód. Skończ ubijanie, gdy masa zrobi się biała i puszysta i nie będzie w niej kryształków cukru.
- Przesiej do masy mąkę i proszek do pieczenia, wymieszaj.
- Wlej ciasto do kwadratowej formy o boku 24 cm, wysmarowanej masłem i obsypanej mąką.
- Piecz pół godziny. Wyjmij z piekarnika, pozostaw w formie jakiś czas, aby ciasto ostygło.
- Posyp cukrem pudrem i Gotowe. *Można też masę wlać do formy do robienia babek i ciasto będzie jak babka 😉
Share this Recipe