Przejdź do treści

Ciasteczka ryżowe / Przepis internauty

Wersja do druku:

Wydrukuj przepis
Ciasteczka ryżowe / Przepis internauty
Ocena ze starego portalu: 4.00 / 3 oceny
Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Rodzaj dania Desery
Prep Time 40 minut
Servings
Ingredients
  • 1 paczka kleiku ryżowego (np. firmy BOBOVITA 180 g)
  • 150 g masła
  • 2 szt. jajka
  • 1 szklanka cukru
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
Rodzaj dania Desery
Prep Time 40 minut
Servings
Ingredients
  • 1 paczka kleiku ryżowego (np. firmy BOBOVITA 180 g)
  • 150 g masła
  • 2 szt. jajka
  • 1 szklanka cukru
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Instructions
  1. Masło poćwiartować widelcem, dodać resztę składników i zagnieść. Formować kulki wielkości dużego orzecha włoskiego, lekko spłaszczyć, zrobić w nich wgłębienie i napełnić dżemem bądź powidłami (obojętnie jakimi). Polecam z powidłami śliwkowymi, oraz jak podają Japończycy z dżemem wiśniowym 🙂
  2. Piec 15 do 20 min. w piekarniku nagrzanym do 180 C . na papierze pergaminowym.
Share this Recipe