Chrupiący makaron
Ocena ze starego portalu: 5,00 / 4 oceny
Pyszny chrupiący makaron stosowany jako dodatek do potraw zamiast ryżu. Smaży się go na głębokim oleju dlatego nie polecam stosować go regularnie, ale od czasu do czasu nie zaszkodzi. Ja osobiście go uwielbiam.

Przepis pochodzi z serwisu KuchnieOrientu.pl

Autor przepisu:

Przemek Przesmycki

Składniki kupisz w sklepie internetowym KuchnieOrientu.pl

Data przepisu:

22.11.2024
Servings Prep Time
3osoby 10minut
Passive Time
1godzina
Servings Prep Time
3osoby 10minut
Passive Time
1godzina
Ingredients
Instructions
  1. Makaron ugotować według przepisu. Rozłożyć na dużym talerzu lub blasze do pieczenia i zostawić żeby przeschnął na min 1 godzinę.
  2. W woku rozgrzać mocno olej, wkładać makaron porcjami i smażyć ok. 45-60 sek aż będzie chrupiący.
  3. Wyjąć na papierowy ręcznik i odsączyć przez chwilę (można też użyć drugiego ręcznika do wytarcia makaronu od góry). Używać jako dodatek do dań.