Prep Time | 45 minut |
Passive Time | 30 minut |
Servings |
osoby
|
Ingredients
- 250 g polędwiczki wieprzowej
- 3 szt. cebuli dymki sam szczypior, pocięty w 3 cm kawałki
- 3 ząbki czosnku posiekane lub wycisnięte
- 4 szt. grzybów mun pociętych w paski
- 250 g makaronu mie
- 3 łyżki oleju arachidowego do smażenia
Marynata:
- 1 łyżeczka świeżego imbiru posiekanego
- 1 łyżeczka wina ryżowego
- 1 łyżeczka cukru
- 1 łyżeczka sosu sojowego
- 1 łyżeczka sosu ostrygowego
- 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej
- 1/2 łyżeczki oleju sezamowego
- 1/2 łyżeczki soli
- szczypta pieprzu
Sos:
- 2 łyżeczki cukru
- 1 łyżka sosu sojowego jasnego
- 1 łyżka sosu ostrygowego
- 1 łyżka oleju sezamowego
- 1 łyżka mąki ziemniaczanej
- 2/3 szklanki bulionu drobiowego
Ingredients
Marynata:
Sos:
|
Instructions
- Makaron ugotować według przepisu. Odcedzić przelać kilka razy zimną wodą i zostawić do odsączenia.
- Na patelnię (najlepiej teflonową), na duży ogień wlać 4-5 łyżek oleju. Wrzucić makaron i dokładnie wymieszać z olejem, zostawić na 1 min, następnie dokładnie rozmieszać i znów zostawić na 1 min, powtarzać 4-5 razy aż będzie chrupki i ładnie zarumieniony (jeżeli makaron zaczyna się przypalać można dolać trochę oleju). Następnie trzymać w cieple.
Share this Recipe