Prep Time | 40 minut |
Servings |
osoby
|
Ingredients
- 150 g ryżu jaśminowego
- 2 i 1/2 łyzki mąki pszennej
- 1/2 łyżeczki soli
- 1/2 łyżeczki pieprzu
- 1 szt. jajka (duże)
- 1/2 szklanki wody
- 1 łyżka sosu sojowego
- 1/2 łyżki sezamu białego prażonego
- 1 ząbek czosnku drobno posiekany
- 2 łyżki cebuli dymki sam szczypior, posiekany
- kilka łyżek oleju do smażenia
Ingredients
|
Instructions
- Mąkę wsypać do miski, dodać sól, pierz.
- Wbić jajko i wlać połowę wody. Wymieszać gładkie ciasto, wlać resztę wody, sos sojowy i wymieszać.
- Wsypać ugotowany ryż, ziarna sezamu, czosnek i szczypiorek. Wymieszać wszystko starannie.
- Wyjmować na papierowy ręcznik, w który wsiąknie nadmiar oleju.
Share this Recipe