Prep Time | 30 minut |
Servings |
osoby
|
Ingredients
- 2 szt. filetu rybnego np. dorsza (150-200g każdy)
- trochę soli do posypania ryby
- trochę pieprzu do posypania ryby
- 4 łyżki oleju do smażenia
Mieszanka ziół:
- 1/2 pęczka świeżej kolendry posiekanej
- 1/2 pęczka natki pietruszki posiekanej
- 1 łyżka świeżego imbiru posiekanego
- 2 łyżki garam masala
Sos:
- 2 ząbki czosnku posiekanego
- 1 szt. cebuli pokrojonej w kostkę
- 2 szt. pomidorów dużych, obrane ze skórki i pokrojonych w kostkę
- 1 łyżka papryki słodkiej w proszku
- 1/2 łyżeczki chili mielonego
- szczypta soli do smaku
- szczypta pieprzu do smaku
- 1 łyżka oleju do smażenia
Dodatek:
- kilka porcji ryżu basmati ugotowanego lub
- kilka porcji ryżu jaśminowego ugotowanego
Ingredients
Mieszanka ziół:
Sos:
Dodatek:
|
Instructions
Share this Recipe