Chiński street food / Przepis internauty
Ocena ze starego portalu: 4,84 / 19 ocen
Chiński street food to danie popularne na chińskich ulicach i bazarach. Składa się z makaronu i dodatków, które można samemu zasugerować ulicznemu kucharzowi.

Przepis pochodzi z serwisu KuchnieOrientu.pl

Autor przepisu:

Przemek Przesmycki

Składniki kupisz w sklepie internetowym KuchnieOrientu.pl

Data przepisu:

22.11.2024
Servings Prep Time
2osoby 20minut
Servings Prep Time
2osoby 20minut
Ingredients
Sos:
Dodatki do posypania:
Instructions
  1. Grzybki mun namoczyć i pokroić w paski, makaron przygotować wg przepisu na opakowaniu, imbir i czosnek posiekać, pierś umyć, osuszyć i pokroić w małe kawałki.
  2. Wok mocno rozgrzać i wlać olej. Na mocno rozgrzany wrzucić kurczaka i szybko obsmażyć, wbić 2 jajka i po chwili energicznie je rozdzielić na kawałki. Dodać posiekany czosnek i imbir. Ciągle energicznie mieszając dodawać grzybki, kapustę i kiełki.
  3. Dodać wszystkie przyprawy (można je wcześniej połączyć w miseczce).
  4. Zamieszać i dodać makaron.
  5. Podsmażyć przez chwilę. Aby danie nie było zbyt suche można je podlać odrobiną wody. Dodatkowo można je posypać już na talerzu ulubioną zieleniną lub prażoną cebulką.