Prep Time | 20 minut |
Passive Time | 15 minut |
Servings |
osoby
|
Ingredients
- 500 g piersi kurczaka
- trochę sosu sojowego jasnego do smaku
- trochę pieprzu do smaku
Marynata:
- 2 łyżki oleju
- 2 łyżki sosu sojowego jasnego
- 2 łyżki miodu
- 4 ząbki czosnku posiekanego
- 1 łyżeczka świeżego imbiru startego
- 1/2 łyżeczki pieprzu
- 2 łyżeczki papryki słodkiej w proszku
Warzywa:
- 1 szt. marchewki
- 1 szt. pietruszki
- kawałek pora
- kawałek selera
- kawałek kapusty pekińskiej
Ingredients
Marynata:
Warzywa:
|
Instructions
- Mięso pokroić w paseczki.
- Z oleju, sosu sojowego, miodu, czosnku, imbiru, pieprzu oraz słodkiej papryki sporządzić marynatę. Mięso wymieszać z marynatą, ostawić.
- W tym czasie warzywa pokroić w paseczki.
- W garnku zagotować 5 – 6 szklanek wody. Dorzucić pocięte warzywa, zagotować, gotować 10 min (kapustę pekińską wystarczy wrzucić pod sam koniec gotowania).
- Po upływie 10 min. zdjąć garnek z ognia, dodać mięso wraz z marynatą, wymieszać, gotować jeszcze 5 minut. Przyprawić do smaku pieprzem i sosem sojowym. Zupa gotowa.
Share this Recipe