Cebulowe Bhaji (indyjskie placki cebulowe)
Cebulowe Bhaji (indyjskie placki cebulowe) to rodzaj indyjskich wegetariańskich smażonych placków, jadanych jako dodatek do dań lub solo jako przekąska. Bahji cebulowe podaje się często w restauracjach jako przekąskę przed daniem głównym. Bhaji cebulowe możemy wykonać w wersji pikantnej z chili lub łagodnej ze słodka papryką.

Przepis pochodzi z serwisu KuchnieOrientu.pl

Autor przepisu:

Przemek Przesmycki

Składniki kupisz w sklepie internetowym KuchnieOrientu.pl

Data przepisu:

04.12.2024
Servings Prep Time
4osoby 15minut
Servings Prep Time
4osoby 15minut
Ingredients
Instructions
  1. Mąkę przesiać do miski.
  2. Wsypać sodę oczyszczoną, sól i chili (lub słodką paprykę). Dodać jajko i wodę. Wymieszać do uzyskania gładkiej konsystencji. Wrzucić cebulę, czosnek i wymieszać.
  3. Na gorącą grubą patelnię wlać olej, rozgrzać i kłaść cienką warstwą ciasto.
  4. Smażyć z obu stron na rumiane, niewielkie placuszki.
  5. Podawać z sosem chili, słodkim sosem chili lub chutneyem z mango.