Przejdź do treści

Cebulowe Bhaji (indyjskie placki cebulowe)

Wersja do druku:

Wydrukuj przepis
Cebulowe Bhaji (indyjskie placki cebulowe)
Cebulowe Bhaji (indyjskie placki cebulowe) to rodzaj indyjskich wegetariańskich smażonych placków, jadanych jako dodatek do dań lub solo jako przekąska. Bahji cebulowe podaje się często w restauracjach jako przekąskę przed daniem głównym. Bhaji cebulowe możemy wykonać w wersji pikantnej z chili lub łagodnej ze słodka papryką.
Votes: 4
Rating: 4.75
You:
Rate this recipe!
Prep Time 15 minut
Servings
osoby
Ingredients
Prep Time 15 minut
Servings
osoby
Ingredients
Votes: 4
Rating: 4.75
You:
Rate this recipe!
Instructions
  1. Mąkę przesiać do miski.
    Cebulowe Bhaji (indyjskie placki cebulowe)
  2. Wsypać sodę oczyszczoną, sól i chili (lub słodką paprykę). Dodać jajko i wodę. Wymieszać do uzyskania gładkiej konsystencji. Wrzucić cebulę, czosnek i wymieszać.
    Cebulowe Bhaji (indyjskie placki cebulowe)
  3. Na gorącą grubą patelnię wlać olej, rozgrzać i kłaść cienką warstwą ciasto.
    Cebulowe Bhaji (indyjskie placki cebulowe)
  4. Smażyć z obu stron na rumiane, niewielkie placuszki.
  5. Podawać z sosem chili, słodkim sosem chili lub chutneyem z mango.
    Cebulowe Bhaji (indyjskie placki cebulowe)
Share this Recipe