Prep Time | 20 minut |
Servings |
osoby
|
Ingredients
- 3 szt. grzybów shitake
- 1 paczka makaronu shirataki
- 1 litr bulionu warzywnego
- 1 ząbek czosnku przekrojony na pół
- 1 szt. papryczki chili suszonej w całości
- 2 łyżki sosu sojowego
- 1 łyżka sake lub wytrawnego białego wina
- szczypta przyprawy 7 smaków
- 1/2 paczki tofu zwartego pokrojonego w kostkę
- 2 łyżki oleju do smażenia
- 1 łyżka oleju sezamowego
Do przybrania:
- 1/2 płata wodorostów nori pokrojonego w paski szer. 1cm
- 1 łyżka cebuli dymki sam szczypior, posiekany
Ingredients
Do przybrania:
|
Instructions
- Grzyby shitake płuczemy i zalewamy wrzątkiem. Moczymy przez 20 minut a następnie kroimy w cienkie paski.
- Makaron Shirataki przelewamy wrzątkiem.
- Bulion zagotowujemy, wrzucamy czosnek i papryczkę chili w całości. Dodajemy grzyby shitake, sos sojowy, sake i przyprawę 7 smaków. Gotujemy na małym ogniu przez 5 minut.
- Na patelni rozgrzewamy olej do smażenia z olejem sezamowym i obsmażamy krótko tofu na złoty kolor.
Share this Recipe