Ocena ze starego portalu: 5,00 / 5 ocen
Danie kuchni wietnamskiej. Jest to kuchnia pod wieloma względami podobna do chińskiej, używa się wielu takich samych składników, bardzo popularny jest tu sos rybny. Wegetarianie powinni zastąpić sos rybny i ostrygowy sosem sojowym. Podawać jako element kilkudaniowego posiłku chińskiego/wietnamskiego lub samodzielnie warzywne danie z ryżem jaśminowym.
Danie kuchni wietnamskiej. Jest to kuchnia pod wieloma względami podobna do chińskiej, używa się wielu takich samych składników, bardzo popularny jest tu sos rybny. Wegetarianie powinni zastąpić sos rybny i ostrygowy sosem sojowym. Podawać jako element kilkudaniowego posiłku chińskiego/wietnamskiego lub samodzielnie warzywne danie z ryżem jaśminowym.
Prep Time | 45 minut |
Servings |
osoby
|
Ingredients
- 500 g bakłażana (2 średnie)
- 4 ząbki czosnku wyciśniętego
- 4 cm świeżego imbiru posiekanego
- 1 szt. cebuli dużych, posiekanych
- 1/3 szklanki bulionu drobiowego lub warzywnego
- trochę oleju do smażenia
Przyprawy:
- 1 łyżka sosu z czarnej fasoli
- 2 łyżki sosu ostrygowego
- 1 łyżka sosu rybnego
Do przybrania:
- 1 szt. cebuli dymki pociętej ukośnie
Ingredients
Przyprawy:
Do przybrania:
|
Instructions
Share this Recipe