Azjatycka sałatka z fasolki to lekkie warzywne dania ze świeżych letnich składników. Może być podana jak przekąska lub dodatek do dania głównego. U nas azjatycka sałatka z fasolki została zjedzona jako dodatek do grzanki ze stekiem. Danie w pełni wegetariańskie/wegańskie.
Prep Time | 25 minut |
Servings |
osoby
|
Ingredients
- 200 g fasolki
Sos:
- 2 łyżki octu ryżowego
- 2 ząbki czosnku wyciśnięte lub posiekane
- 2 łyżki świeżego imbiru startego na tarce lub posiekanego
- 2 łyżki oleju sezamowego
- 1 łyżeczka miodu
- 1 szt. szalotki lub dymki, posiekanej
- kilka łodyżek botwinki lub mangolda, drobno posiekane
Dodatki:
- kilka listków botwinki lub mangolda
- świeża kolendra
- świeża bazylia
- garść orzeszków ziemnych prażonych, pokruszonych
- koper anyżowy
Ingredients
Sos:
Dodatki:
|
Share this Recipe