Pasta do zupy Pho służąca do przygotowania słynnej wietnamskiej zupy wołowej PHO z makaronem ryżowym. Składniki: woda, sól, sos sojowy (woda, soja, sól, cukier, mąka pszenna), cukier, cebula, imbir, czosnek, hydrolizowane białko sojowe, kolendra, ekstrakt drożdżowy, anyż, pieprz, cynamon, regulator kwasowości (kwas cytrynowy, kwas jabłkowy). Produkcja: Tajlandia.
ZUPA PHO PRZEPIS
SKŁADNIKI:
1 paczka pasty do zupy Pho
750ml wody lub niesolonego bulionu wołowego
1 cebula, grubo posiekana
250g wołowiny, pociętej w cieniutkie plasterki
150g makaronu ryżowego
50g kiełków fasoli mung
Do przybrania (opcjonalnie):
świeża bazylia
kolendra
limonka
posiekana papryczka chili
PRZYGOTOWANIE:
1. Do garnka wlać wodę lub bulion, dodać pastę do zupy Pho i posiekaną cebulę. Zagotować, zmniejszyć ogień i gotować 5 minut.
2. Dodać cieniutko pociętą wołowinę gotować krótko, wyjąć ugotowaną lub lekko surową wołowinę z zupy i odłożyć na talerz.
3. W misce lub na talerzu położyć ugotowany makaron ryżowy, na nim położyć wołowinę a następnie zalać zupą. Opcjonalnie przybrać bazylią, kolendrą, limonką, posiekanym chili.