Sambal Badjak to indonezyjska gęsta pasta ze świeżych papryczek chilli smażonych na oleju o ciekawym ostrym i słodkawym smaku. Sambal Badjak stosuje się jako pikantny dodatek do dań (jak u nas chrzan albo musztardę), bardzo dobrze smakuje z daniami grillowanymi i jako składnik sosów. Bardzo dobrze komponuje się z jajecznicą! Indonezja przez wiele lat była holenderską kolonią i w ten sposób wiele dań i dodatków indonezyjskich przywędrowało do Holandii, KONINGSVOGEL to najpopularniejszy holenderski producent sambali. Składniki: świeżo mielone chili (38%), mielona cebula, olej roślinny, sól, cukier, syrop, brązowy cukier, bulion warzywny, wzmacniacz smaku (E621), pasta czosnkowa, czosnek w proszku, konserwanty (E202, E211, E260,). Produkcja: Holandia.
Pasta chili Sambal Badjak KONINGSVOGEL 200g
14,95 zł brutto
Sambal Badjak to indonezyjska gęsta pasta ze świeżych papryczek chilli smażonych na oleju o ciekawym ostrym i słodkawym smaku. Sambal Badjak stosuje się jako pikantny dodatek do dań (jak u nas chrzan albo musztardę), bardzo dobrze smakuje z daniami grillowanymi i jako składnik sosów…
Na stanie