KOREAŃSKA PASTA CHILLI GOCHUJANG AJUMMA REPUBLIC 500G
Pasta chili koreańska Gochujang (czyt. Go-czu-dżang) to ostra i słodkawa pasta z chili. Jedna z najpopularniejszych przypraw w Korei, stosowana jako składnik dań takich jak tteokboki, bibimbap czy też np. wołowina bulgogi. Powszechnie używa się jej również do marynowania mięs lub tofu, duszenia warzyw, jako składnik sosów lub dipów, lub też jako przyprawę samą w sobie. Bardzo często podaje się ją się też jako dodatek do dań (jak u nas np. musztardę). Ostra o specyficznym, ciekawym smaku. Świetny dodatek dla miłośników ostrych, orientalnych smaków, z nią każda kiełbaska czy kotlet smakuje po koreańsku 😀
Uniwersalny smak przypasuje każdemu, a pikantność doda głębi Twoim ulubionym daniom!
Nie zawiera konserwantów, sztucznych barwników ani glutaminianu sodu.
Gochujang to jedna z trzech podstawowych past kuchni koreańskiej obok doenjang i samjang.
Skład: mąka pszenna, syrop kukurydziany, przyprawy (sproszkowana czerwona papryka, woda, sól, czosnek, cebula, alkohol, hydrolizat białka pszenicy.
Producent: Ajumma Republic
Pochodzenie: Korea Południowa
Pojemność: 500g