Mirin OTTOGI 360ml – koreańskie słodkie wino ryżowe
Nawiązanie do koreańskiej kuchni musi wyrażać się w stosowaniu tradycyjnych produktów tamtejszej gastronomii. Jednym z nich jest Mirin Mijung renomowanej marki Ottogi. To słodkie w smaku wino ryżowe jest przeznaczone do gotowania kurczaka, a także wielu dań rybnych. Równocześnie jest to doskonały komponent wielu marynat oraz sałatek przygotowanych zgodnie z koreańską recepturą. Niektórzy szefowie kuchni stosują ten produkt do zaprawy ryżowej sushi. Można go też użyć do zwykłych, pieczonych skrzydełek. W składzie wina znajdują się: syrop glukozowy i kukurydziany, drożdże w proszku, alkohol, sól, ekstrakt z pestek grejpfruta oraz woda. Gwarancja oryginalnego pochodzenia, a także atrakcyjna cena zachęcają do spróbowania tego dodatku. Może okazać się doskonałą alternatywą dla dość powszechnie stosowanego octu winnego i ryżowego. Warto podkreślić smak określonego dania właśnie za pomocą Mirin Mijung Ottogi.
Składniki: Woda, syrop kukurydziany, syrop glukozowy, ocet cytrynowy, sól, alkohol, drożdże w proszku, ekstrakt słodowy, wzmacniacze smaku: E627, E631, ekstrakt z pestek grejpfruta.