Przejdź do treści

Makaron Ramen Lanzhou 2kg

39,00  brutto

Makaron Ramen (Lanzhou) to wersja makaronu ramen pochodząca z chińskiego miasta Lanzhou. Makaron ten jest bardzo podobny do japońskiego ramen i może być z powodzeniem używany do przygotowania japońskich dań ramen…

Na stanie

Makaron Ramen Lanzhou to wersja makaronu ramen pochodząca z chińskiego miasta Lanzhou. Makaron ten jest bardzo podobny do japońskiego ramen i może być z powodzeniem używany do przygotowania japońskich dań ramen. W Chinach makaron ramen Lanzhou używany jest to przygotowania pikantnej zupy z bulionu wołowego z makaronem i kawałkami wołowiny – Lanzhou Beef Noodles (兰州拉面). Składniki: mąka pszenna, woda, sól. Produkcja: Chiny.


ZUPA MISO Z MAKARONEM RAMEN

1. Zagotować odpowiednią ilość wody (na 1 porcję makaronu użyć 300-400ml wody). Dodać dashi.
2. Włożyć makaron i gotować 3 minuty. Wyłączyć gaz.
3. Dodać pastę miso dobrze wymieszać. Można dodatkowo dodać tofu pocięte w kostkę i trochę cebuli dymki. Podawać gorącą.


MAKARON RAMEN LANZHOU STIR-FRY

1. W woku rozgrzać 2 łyżki oleju, wrzucić mięso (np. 150-200g piersi kurczaka pociętej w paseczki) i warzywa. Smażyć mieszając aż kurczak zmieni kolor (2-3 min).
2. Zmniejszyć ogień. Dodać makaron Ramen, przyprawić solą, pieprzem, sosem sojowym i/lub sosem ostrygowym. Smażyć jeszcze 2-3 minuty mieszając aż makaron będzie gotowy. Serwować posypane posiekaną dymką.

 

Waga 2,03 kg
TYLKO U NAS!

TAK

Może spodoba się również…