Kwiat bananowca 540g, waga po odsączeniu 283g
Kwiat bananowca, zwany również sercem bananowca, to jadalny, purpurowy kwiat oraz popularny składnik w azjatyckich potrawach. Można podawać go na wiele sposobów, na surowo z ostrym sosem do maczania, duszony lub gotowany jako składnik zup, gulaszy czy usmażyć z makaronem. Kwiaty są idealnym zamiennikiem ryb, mięsa lub mogą być stosowane jako składnik innych przetworów spożywczych. Idealnie mogą sprawdzić się również w sałatkach.
W Tajlandii sieka się kwiat bananowca i podaje na surowo z ostrym sosem do maczania.
Kwaśno-słodki sos będzie tu idealny. Ma neutralny smak, więc potrzebuje zdecydowanych dodatków.
Kwiat bananowca jest dobrym źródłem witaminy A i C, białka i błonnika.
Nasz produkt to marynowane w solance kwiaty bananowca, są miękkie i pełne zdrowych składników odżywczych.
Kwiat bananowca to obok jackfruita (chlebowca) roślinny zamiennik mięsa, przypomina je teksturą.
Składniki: Kwiat bananowca, woda, sól. Produkcja: Tajlandia.