Wołowina pikantna z marchewką / Przepis internauty
Ocena ze starego portalu: 4,71 / 7 ocen
Podawać jako element kilkudaniowego posiłku chińskiego lub samodzielnie z ryżem jaśminowym lub makaronem mie.
Ocena ze starego portalu: 4,71 / 7 ocen
Podawać jako element kilkudaniowego posiłku chińskiego lub samodzielnie z ryżem jaśminowym lub makaronem mie.
Ocena ze starego portalu: 4,33 / 3 oceny
No i jeszcze jeden przepis. Tym razem przepyszna zupka 🙂 SMACZNOŚCI !
Kurczak z ogórkami to przepis na coś bardzo pysznego z kuchni chińskiej. Podpatrzyłem jak robi to kumpel z Chin, który podobno przepis odziedziczył po Babci 🙂 Pewne składniki zostały uproszczone do krajowych realiów:). Podawać jako element kilkudaniowego posiłku chińskiego lub samodzielnie z ryżem jaśminowym.
Ocena ze starego portalu: 5,00 / 6 ocen
Gotowany na parze halibut w sosie z cytryny i chili to szybkie w przygotowaniu, bardzo ciekawe i dietetyczne danie z ryby. Do jego przygotowania zamiast halibuta możemy użyć swoją ulubioną rybę (najlepiej filet). Rybę na parze lepiej gotować bez skórki, bo po gotowaniu robi się kleista i niezbyt smaczna. Do gotowania na parze najlepiej użyć bambusowego parownika ustawianego na woku z gotującą się wodą. Podawać jako element kilkudaniowego posiłku chińskiego lub samodzielnie z ryżem jaśminowym.
Ocena ze starego portalu: 4,6 / 5 ocen
Gdy znudzi się Wam ryż lub makaron, proponuję taką alternatywę: bułeczki na parze Man Tou. Świetnie wchłaniają sos (dlatego lepiej przygotować trochę więcej niż zwykle), a gdy zostaną po posiłku – można potem je przekąsić np.: z masełkiem Popularne, tak jak i makaron, w Chinach Północnych.
Pierś kurczaka z orzeszkami ziemnymi to danie z panierowanych kawałków kurczaka w gęstym, pikantnym sosie. Podawać jako element kilkudaniowego posiłku chińskiego lub samodzielnie z ryżem jaśminowym.
Ocena ze starego portalu: 4,29 / 7 ocen
Szybkie danie w pełni chińskie. Smażone na dużym ogniu. Podawać jako element kilkudaniowego posiłku chińskiego lub samodzielnie z ryżem jaśminowym.
Ocena ze starego portalu: 4,97 / 32 oceny
TO DANIE TO ABSOLUTNY HIT! 31 osób oceniło je na 5 tylko 1 na 4. Łatwe do wykonania danie, z bardzo prostym, ale bardzo smacznym sosem. Jest to moja własna przeróbka jednego z wcześniejszych przepisów ze strony.
Ocena ze starego portalu: 4,61 / 33 oceny
Przepis ten dostałem od jednego z internautów. Przepis pochodzi w chińskiej restauracji w Johanesburgu w RPA i jest to najlepsza zupa jaką internauta jadł. Przetestowałem i rzeczywiście jest pyszna.
Ocena ze starego portalu: 4,25 / 4 oceny
Łatwa w przygotowaniu, bardzo oryginalna, zdrowa i smaczna surówka. Podawać jako dodatek do dania głównego lub jako element kilkudaniowego chińskiego posiłku.