Kurczak De Basta / Przepis internauty
Ocena ze starego portalu: 4,50 / 5 ocen
Kurczak De Basta to pyszny kurczak z warzywami z dużą ilością sosu. Podawać z ryżem jaśminowym lub smażonym makaronem mie.
Ocena ze starego portalu: 4,50 / 5 ocen
Kurczak De Basta to pyszny kurczak z warzywami z dużą ilością sosu. Podawać z ryżem jaśminowym lub smażonym makaronem mie.
Ocena ze starego portalu: 5.00 / 1 ocena
Bardzo proste jedzenie dla dwu (głodnych studentów) ew. trzech kulturalnych osób.
Ocena ze starego portalu: 5.00 / 1 ocena
Przepis jest naprawdę bardzo łatwy, kiełki znakomicie komponują się z kurczakiem! Jako dodatek polecam ugotowany ryż jaśminowy oraz fasolkę szparagową podaną na liściach sałaty, polaną kilkoma łyżkami sosu z uzyskanej potrawy z kurczaka. Ważne jest przetrzymanie kurczaka wymieszanego z sosem sojowym i cukrem w lodówce! Smacznego! 🙂
Ocena ze starego portalu: 5.00 / 1 ocena
Polecam ze względu na niezwykły smak kapusty pak choi! 🙂 Równie niepowtarzalnie smakuje bez chili. Smacznego! 🙂
Ocena ze starego portalu: 5.00 / 1 ocena
Zupa jest naprawdę zaskakująco pyszna a w dodatku bardzo łatwa do przyrządzenia! Polecam!
Ocena ze starego portalu: 5.00 / 1 ocena
Jedna z moich ulubionych potraw, powstała kiedyś podczas improwizacji. Najlepiej użyć polędwicę, ale jadłem też z szynką, nawet karkówką 🙂 Na zdjęciach nie ma dymki, bo akurat nie miałem.
Ocena ze starego portalu: 5.00 / 6 ocen
Danie bardzo popularne w USA, praktycznie spotykane w każdym “chińczyku” bardzo smaczne, zdrowe i łatwe do przyrządzenia. Niestety jakość naszej rodzimej wołowiny nie jest najlepsza, ale i tak będzie to gratka dla wielbicieli czerwonego mięsa. Najlepiej smakuje z ryżem jaśminowym lub makaronem mie.
Ocena ze starego portalu: 5,00 / 2 oceny
Do stworzenia tego przepisu zainspirowała mnie wołowina w sezamie w jednej z warszawskich galerii handlowych. Możesz użyć wołowiny jednak w porównaniu z kurczakiem jest b. twarda. Podawać z ryżem jaśminowym.
Ocena ze starego portalu: 5,00 / 1 ocena
Ta świeża orientalna sałatka z kruchej kapusty, kiełków fasoli, chińskiego makaronu i delikatnego mięsa z kurczaka doprawiona jest bogatym w smaku sosem sojowo-arachidowym.
Ocena ze starego portalu: 4,8 / 5 ocen
Nie wiem co mam napisać, ale była to moja pierwsza potrawa, którą zrobiłem. Szybka do przygotowania, a na dodatek smaczna, bardzo smaczna. Do przygotowania tej potrawy użyłem ciemnego sosu sojowego, dlatego nabrała ciemnobrązowej barwy. Potrawę można podawać z ryżem.. najlepiej oddzielnie bo zrobi się “papka”. Życzę smacznego! Białe wino także bardzo dobrze komponuje się z potrawą, dodaje smaku i aromatu, a więc ocet z białego wina nie jest konieczny.