Pak Choi z czosnkiem / Przepis internauty
Ocena ze starego portalu: 4,67 / 3 oceny
Kolejne danie z mojego ulubionego warzywa Pak Choi. Dodatek do dań mięsnych, rybnych i z owocami morza.
Ocena ze starego portalu: 4,67 / 3 oceny
Kolejne danie z mojego ulubionego warzywa Pak Choi. Dodatek do dań mięsnych, rybnych i z owocami morza.
Ocena ze starego portalu: 5,00 / 1 ocena
Kolejne danie z mojego ulubionego warzywa Pak Choi. Dodatek do dań mięsnych, rybnych i z owocami morza.
Ocena ze starego portalu: 5,00 / 1 ocena
Bardzo smaczny dodatek do dań mięsnych i nie tylko… Moje ulubione warzywo. Pak Choi zwany także Bok Choi to popularna w Chinach odmiana kapusty, coraz częściej można ją kupić w polskich sklepach.
Ocena ze starego portalu: 4,2 / 5 ocen
Ryż smażony z warzywami, jajkiem i wędliną, stosować jako zamiennik ryżu białego lub jako lekką przekąskę.
Ocena ze starego portalu: 5,00 / 1 ocena
Przepis pochodzi z kuchni Macieja Kuronia. Osobiście go przerobiłem i moim zdaniem wyszła łagodna potrawa o niecodziennym smaku. Warto poeksperymentować.
Ocena ze starego portalu: 5,00 / 1 ocena
Ocena ze starego portalu: 5,00 / 2 oceny
Polecam tą zupę – jest bardzo sycąca i smaczna. Jest to wersja uproszczona, ponieważ nie zawiera świeżych warzyw, ale polecam ją z czystym sumieniem 🙂
Ocena ze starego portalu: 5,00 / 1 ocena
Chrupiący, złocisty kurczak w panierce z płatków kukurydzianych. Przepis jest moim pomysłem, natchnieniem była dla mnie kuchnia chińska.
Ocena ze starego portalu: 4,75 / 6 ocen
Do przygotowania tej potrawy potrzebna jest marynowana kapusta chińska (ang. mustard greens). Już po pierwszej łyżce zupa kojarzy się z naszym kapuśniakiem. Jeżeli użyjemy bardzo tłustych żeberek, na powierzchni zupy może gromadzić się sporo tłuszczu, jeżeli nie lubisz tak tłustej zupy możesz go zebrać łyżką.
Ocena ze starego portalu: 5,00 / 4 oceny
Udało mi się zdobyć sposób z chińskiej restauracji na zmiękczanie mięsa, a dokładniej jak przygotować i pokroić mięso. Bardzo przydatna rada.