Przejdź do treści

Grzyby mun nitki Green Pagoda 1kg GASTRONOMIA

77,00  brutto

Grzyby mun to podstawowy produkt wegetariańskiej kuchni chińskiej (składnik sajgonek)…

Pozostało tylko: 2

Grzyby mun nitki Green Pagoda 1kg

Grzyby Mun to najpopularniejsze chińskie grzyby stosowane w wielu przepisach i potrawach kuchni orientalnych oraz podstawowy produkt wegetariańskiej kuchni chińskiej (składnik sajgonek) Nie mają wyraźnego smaku, ale posiadają bardzo wysoko cenioną chrupka konsystencje. Przed użyciem należy gotować je na małym ogniu w wodzie przez 5 minut, aż się dobrze rozwiną. Drugim sposobem jest też zalanie grzybów wrzątkiem na 10-15 minut. Grzyby mun po namoczeniu zwiększają objętość kilkukrotnie.

Duże gastronomiczne opakowanie! Składniki: 100% grzyby mun. Produkcja: Chiny.

Waga 1,1 kg

Może spodoba się również…