Mała fasolka o ziarnach wielkości 3-4mm, łuskana, połówki. Ważny składnik wielu kuchni azjatyckich, ze względu na dużą ilość zawartego białka popularny także w kuchni wegetariańskiej. Jest używana do przygotowywania zup, curry, gulaszy. Z fasoli mung wytwarza się również popularny chiński makaron przezroczysty (w Polsce błędnie zwany sojowym). Łuskana fasolka mung wymaga zaledwie 20-30 minut gotowania. Jest bogata w łatwo przyswajalne białko, błonnik oraz wiele witamin i mikroelementów. Składniki: 100% fasolka mung. Produkcja: Tajlandia.
Brak na stanie!
Fasola Mung łuskana połówki COCK 400g
11,50 zł brutto
Mała fasolka o ziarnach wielkości 3-4mm, łuskana, połówki. Ważny składnik wielu kuchni azjatyckich, ze względu na dużą ilość zawartego białka popularny także w kuchni wegetariańskiej…
Brak na stanie!